EN KULTURFESTIVAL – I ET FÆLLESSKAB
Under mottoet Hva så nu? har aktørerne på havnefronten i Haderslev fået rigget en stor og farverig kulturfestival til og en ny tradition er søsat. Forår på havnen letter anker den 29. april kl. 12:00
på pladsen foran Kunsthuset når kulturudvalgets formand Kjeld Thrane byder velkommen og så er det ellers bare om at hoppe ombord i de utallige aktiviteter som dagen byder på.
Projektet har vind i sejlene for alle på havnen er med om bord. Saltlageret åbner på kulturfestivalen for årets sæson, foruden diverse aktiviteter og koncerter, så byder de også på salg af drikkevarer, streetfood og is. Det fine nye Blå foreningshus slår dørene op for interesserede og fra søsiden sætter Haderslev Sejl-Club skruen i vandet, når de tilbyder taxi-sejlads tværs over fjorden. Sejl-Clubben underholder desuden med en kapsejlads og på deres side af fjorden i teltet ved deres klubhus inviteres der på e-sejlads. Alle mand er også på dæk, på Træskibet Jensine, slår lægger til kaj og inviterer til åben båd. I Streetdome er der fart på, om dagen med skateboarding, callshenics og klatring og om aftenen med koncert og DJ.
Tango Haderslev og CMS entertainment kridter danseskoene og åbner ballet, både i Rådhussalen og på Dramaten.
Beboerne i Søslangen, lader ord og sætninger hænge i luften, når deres beskrevne bannere, kreeret på en Ord-workshop, hænger ned fra taget.
I Kunsthuset er der fernisering, 6 lokale kunstnere viser deres meget forskellige værker med udgangspunkt i ”HVA SÅ NU? ”, efterfølgende vil Linebug underholde med en Musik og Kunst performance.
I familieworkshoppen kan interesserede muntre sig med 2 forskellige aktiviteter, at lave terrakotta-lignende vaser af genbrugsplast, dekoreret med nutidens citater og blindtegning af familie eller venner. I Vejerboden der til daglig fungerer som atelier for kunstnere bydes vi også indenfor. I det store telt ved kajen, er musikalsk underholdning og øl, vin og vand kan købes, sidst slår en mængde spændende boder teltpælene i.
Har du spørgsmål eller ønsker du mere information, er du velkommen til at sende en mail på
foraarpaahavnen@haderslevkunstskole.dk eller lindabaum.art@gmail.com
Opdatering om fælles kunstudstilling i Kunsthuset
Udstilling i kunsthuset af af en række udvalgte, lokale kunstnere i anledning af Forår på Havnen, 29. april til og med 4. juni 2023. Se det fulde program over Forår på Havnen 2023 ved at trykke her.
Læs invitation til fernisering af Hva så nu? ved at trykke her
Christian Gundtoft er opvokset i Haderslev og i 2021 flyttede han til den lille østtyske by ZEITZ, der er kendt som lidt af en “spøgelsesby”. En del af bygningerne i Zeitz har stået og forfaldet i årtier, hvilket giver byen en egen charme. “Schwarze Romantik”, som tyskerne kalder det. Værkerne afbilleder forskellige lokationer i byen og er alle udført digitalt i tegneprogrammet “Procreate”.
I 1998 slog et lyn ned i Nikolaikirche og taget brændte. Bygningen har siden fået lov at passe sig selv og er i dag en ruin, overtaget af naturen. Hvis man tør forcere det væltede hegn, der omgiver den, kan man gå ind i kirken og se den indefra.
René Monrath, Født 1963 Haderslev. Autodidakt, malet kontinuerligt siden 1990.
Inspiration nu: naturen, koncerter, graffiti, streetart, genbrug af magasiner, plade overs og egne fotos. Ændre det oprindelige med mit særpræg.
Underviser i akryl på Haderslev Kunstskole.
A.H.Kongsted arbejder meget med selvportrætter og sin Samling (som i stor grad består af fundne genstande). Til Forår På Havnen, er det Samlingen der får plads.
Gennem kunsten kigger, lytter, og rykker Kongsted rundt på disse objekter, for at finde ud af, hvad de vil og hvad deres formål er. Dette resulterer i et univers, hvor ting, der ofte er gået i stykker, er blevet kasserede, og har mistet deres formål, får et nyt liv.
Rasmus Bjørn, f.1973, i Haderslev. Gennem de senere år har den nordiske natur været omdrejningspunkt for Bjørns malerier. Oftest med menneskets forhold til naturen som gennemgående tema. Den seneste tid er malerierne blevet væsentligt mere ekspressive. Med stadigvæk med naturen som centrum. Malerierne bygget op af forskellige materialer, papir, lærred, akryl, olie, kul m.m
Anna Kornum (1978-). Kornum er født i Aarhus, men er opvokset i Sillerup udenfor Haderslev. Som 19-årig blev Kornum optaget på Designskolen Kolding, men endte med at uddanne sig indenfor biologi og filosofi fra Københavns Universitet.
Kornum er autodidakt, udøvende billedkunstner, illustrator og tegneserieskaber. Kornum har bl.a. haft talrige kunstudstillinger i Danmark og udlandet, herunder på Sønderjysk Malersammenslutning censurerede udstilling samt på Haderslev Rådhus. Kornum har arbejdet med illustration for bl.a. Peter Lund Madsens bøger og lavet forsider til flere spændingsromaner og gysere til børn.
I 2016 debuterede hun med novellen A MIND BOMB i det amerikanske seriemagasinet Heavy Metal Magazine. I 2022 udkom hun med romanen MIT INDRE ØJE ved forlaget Afart.
Linda Baum (1985) maler med tusch på råt lærred. Hendes værker er farvestrålende og udtrykket er legende.
Linda fortolker det fælles tema HVASÅ NU – ved at tage stilling til tiden og nuet. Hun slipper fortiden og fremtiden og arbejder kun med dette nu. Ved at gøre brug af ord i hendes værker, gør hun beskueren opmærksom på tilstedeværelsen dette nu.
Til ferniseringen opfører Cristian Gundtoft og Line Bøgh en audio/visuel koncert.
Projektet Forår på Havnen er bl.a. financieret af Borgerbudgetterings puljen for dette område i Haderslev.
—
Eventet ”Forår på havnen” blev afholdt for første gang, i april 2022.
Med udgangspunkt i ferniseringen på udstillingen ”In your shoes” af Linda Baum, fik Haderslev Kunstforening, i samarbejde med Linda Baum, involveret aktører fra både havnefronten, byens centrum, ja fra hele kommunen.
På den baggrund deltog beboere, kunst-, fritids- og sportsforeninger, musikere, det private erhvervsliv samt lokale kunsthåndværkere m.m.
Eventet bød ikke kun foråret velkomment, det blev simpelthen startskuddet der gav liv på havnefronten, hele sommeren over, i skarp kontrast til tidligere, hvor området simpelthen lå øde hen.