Begge kunstnere tager deres udgangspunkt i naturen. Nirvi Bennich fra et nedlagt landbrug, hvor levn fra fortiden skaber fortællinger i konstrasten til dets naturlige miljø. Inspirationen hentes fra en bred vifte af motiver, det figurative og abstrakte. Planter, vækstlighed og mennesker. Eksperimenter med maleriet, materialet og metoder står i centrum.

Marianne Majgaard arbejder med skulptur i glaseret stentøjsler. Skulpturerne er billeder på naturens evolution på godt og ondt. Når vi lægger et frø i jorden, kan vi aldrig være helt sikre på, hvad der kommer op. Nogle gange er der på et tidspunkt sket en lille ændring i frøets gener, så lille, at vi end ikke opdager det. En naturlig del af evolutionen eller menneskets overdrevne dominans på klodens udvikling.

Mariane Majgaard

Mine arbejder er Inspireret af ting eller emner, som jeg oplever i min hverdag og den tid jeg lever i. Ofte vil min ide udspringe af naturen. Den udvikles igennem arbejdsprocessen og vokser til sin endelige form.

Til udstillingen ”Organisk Grobund” arbejder jeg med skulptur i glaseret stentøjsler. Mine skulpturer er billeder på naturens evolution på godt og ondt. Ofte smukke og til tider mærkelige organiske vækster.

Når vi lægger et frø i jorden, kan vi aldrig være helt sikre på, hvad der kommer op igen. Nogle gange er der på et tidspunkt sket en lille ændring i frøets gener. Og en lille mutation er dermed skabt. Nogle gange så lille, at vi end ikke opdager det. En naturlig del af evolutionen? Eller menneskets overdrevne dominans på klodens udvikling?

www.marianemajgaard.dk

Nirvi Bennich

Uddannet 3 år på kunstskoler i Stockholm, Sverige, samt en 4 årig kunstterapi uddannelse i Danmark

Jeg har i de senere år hentet inspiration fra nærmiljøet, bosat på et nedlagt landbrug, hvor levn fra fortiden skaber fortællinger. Samt kontrasten til dens nutidige miljø. Her har naturen og ekosystemet betydelse, og mit første romantiske møde med landbruget når vi flyttede hertil, blev konfronteret med de store landmænds miljøgifter.

Jeg henter min inspiration fra en bred vifte motiver; det figurative og abstrakte. Planter, vækstlighed og mennesket. Det er så meget der berører mig i min dagligdag.

Eksperimenter med maleriet, materialet og metoder står også i centrum. Jeg arbejder ofte på det rå lærred og blander materialerne; flydende tynde farver, airbrush, akryl og olie, tegning og broderi. Jeg udfordrer ofte mig selv med nye benspænd For øjeblikket udforsker jeg en række grafiske metoder og bruger dem sammen med mit maleri.

www.nirvibennich.com