Søren Thorsen - Fotografisk udstilling

Kunsthuset åbner med en fotografisk separatudstilling med værker af Søren Thorsen, Vojens.

Udstillingen åbnes d. 15. august kl. 14. og varer til 20. september 2020. Onsdags åbning er 16-19.

Tryk her og se invitationen til udstillingen. 

Portræt af Søren Thorsen

Som pensioneret tandlæge fra 2007 og født i 1944, har Søren Thorsen i mange år haft en dyb fascination af fotografiet og dets muligheder. Han fotograferer nuet, ikke opstillinger, ikke arkitektur som totaler, men i detaljer som hans blik fanger via kameraet. Interessen for fotografiet begyndte for alvor i 1970’erne. De foretrukne temaer har alle et menneskeligt islæt i sig.

Søren Thorsen er tilhænger af det rene billede, det ærlige. Fotografierne må gerne indeholde en besked, en hilsen til beskueren og må gerne bæres af teknisk snilde. Som han siger: ”Et billede er altid en abstraktion, som fotografen skærer ud i 2D af den 3-dimensionale virkelighed”. De ikke iscenesatte spontane billeder er favoritmotiverne. 

Mørkekammer-arbejdet med de analoge muligheder ophørte omkring årtusindskiftet og Søren overgik til digital fotografi og scanning af film. De digitale muligheder i billedbearbejdningen i computeren er for ham fascinerende.

Han savner ikke mørkekammerarbejdet, men glæder sig over, at kameraet og dets linser gør det muligt at foretage diskrete, direkte her og nu optagelser. 

På hans websted ses mange af hans spændende billeder fra det lokale omkring Vojens, fra Danmark og internationalt fra hans og hans kones mange udlandsrejser.

For det meste er Søren Thorsens fotografiske arbejde et enmands-projekt, men han samarbejder gerne med mennesker, der deler hans fascination af det ærlige fotografi.

Han var medlem af Fotogruppen Kama – en tremandsgruppe fra Vojens og omegn. Gruppen arrangerede ca. 10 gange den fremragende fotoudstilling ”The Golden” på Haderslev Museum, en udstilling der viste den høje grad af fotografisk diversitet der var blandt de utallige indsendere af deres arbejder. Det var ovenikøbet en censureret udstilling, der bygger på principper fra Federation Internationale de L’art Photografique. Det siger noget om udstillingens kvalitet.

Søren Thorsen deler sin fotografiske interesse med en gruppe fotografer i det uformelle ”Fotosyndikatet” og privat med andre fotovenner.

Vi er glade for at kunne præsentere et udvalg af de bedste af Sørens billeder gennem de seneste årtier. Udstillingen rummer også diaporamaer – billedserier med lyd, med forskellige temaer som Rømø Motor Festival og – speedway i Vojens.